Malay Books
Sort by
Show result

Dia Aminah. Seorang niqabis yang berpaling dari ijtihadnya kerana fitnah manusia. Kerana seorang Adam, maruahnya sebagai niqabis dipijak-pijak lalu dia tekad untuk keluar mencari jalan hidup sendiri. Di situlah bermula episod kehidupannya bersama dengan rakan-rakan yang berbeza pegangan hingga dia hampir terjerumus ke lubang noda yang dia gali sendiri. Dia mencipta dirinya sebagai ‘Miya’ manakala ‘Aminah’ ditinggalkan semakin jauh. Adam dan Omar. Dua pemuda yang berbeza cara hidup cuba merebut kasih sang niqabis. Adam merupakan pemilik sebuah kelab malam, hidupnya penuh dengan noda manakala Omar seorang doktor perubatan lulusan universiti di Mesir dan sangat menjaga agamanya. Antara dua, hanya seorang yang Aminah paling dekat namun sering dia menafikan perasaannya itu. Mana mungkin syaitan bersatu dengan bidadari syurga?

“I cuma rasa Omar je yang boleh bimbing you. Takkan syaitan nak membimbing orang masuk ke syurga?”- Adam

“You bukan Tuhan pun nak tentukan lelaki mana yang sesuai untuk I. Dan you tak akan tahu siapa yang lebih sesuai dengan I.”- Aminah

Aminah mula dilabel sebagai penunggang agama ketika niatnya ingin membawa sahabat baiknya mengenal Tuhan disalahertikan.

“You ustazah hipokrit! You sembunyikan semua kejahatan you di dalam pakaian ustazah!”

Sesungguhnya, hidayah itu milik Allah. Di saat Allah memberi hidayah, Allah tetap menguji kekuatan setiap hambanya untuk terus menggenggam atau melepaskannya. Dapatkah Aminah bertahan? Mampukah Aminah menarik rakan-rakannya keluar dari lembah hina? Dan dapatkah Adam memiliki hati seorang niqabis sedangkan dia sendiri berpaling dari Tuhannya? Ini bukan kisah cinta mereka. Tapi, ini kisah mereka semua mencari cinta DIA.

RM28.00

PENERBIT: ALAF 21
ISBN: 978-983-124-904-8

RM23.00

PENERBIT: ALAF 21
ISBN: 978-983-124-993-2

RM25.00

PENERBIT: ALAF 21
ISBN: 978-983-124-859-1

RM23.00

ISBN: 9789678608572

RM20.00

ISBN:9789838220217

RM26.00

Ramai yang keliru tentang Kronologi bencana akhir zaman dan masih kabur bahawa sebenarnya ia sedang berlaku secara beransur-ansur melalui petanda yang disebutkan Nabi SAW.

Ramai yang tidak tahu bahawa alam ini dan manusia sedang melalui proses “pengakhiran peradaban” yang sangat drastik dan dahsyat sejak akhir-akhir ini.

Kenapa 2020?

Maka, buku Bencana 20:20 bakal mempertontonkan di hadapan anda, 20 bencana dahsyat yang sedang terjadi dan 20 bencana yang bakal saya dan kamu lalui. Ia terlalu menyeramkan dan menggerunkan.

RM29.90
PENERBIT: BUKU PRIMA
ISBN: 978-967-446-317-5
RM34.00
PENERBIT: BUKU PRIMA
ISBN: 978-967-0535-39-5
RM25.90
PENERBIT: BUKU PRIMA
ISBN: 978-967-446-308-3
RM28.00
PENERBIT: BUKU PRIMA
ISBN: 978-967-446-327-4
RM28.00

Satu peristiwa membuatkan Hazril Mifzal menjauhkan dirinya dari keluarga lantas bekerja sebagai pelayan di sebuah warung. Dia juga nekad mahu menjauhkan diri dari semuanya. Namun, pertemuannya dengan Mia Adlina mula mengubah sedikit sebanyak prinsip yang dipegang. Setelah kecewa dengan kecurangan kekasihnya yang bernama Aqil Thaqif... Mia Adlina mengambil keputusan untuk meminta bantuan Hazril Mifzal bagi membalas segala perbuatan Aqil kerana telah curang dengannya. “Apa?! Awak tengok baju saya. Saya punya cantik macam ni awak nak suruh saya cuci kereta?!” - MIA ADLINA “Tak cantik pun... Macam pakai baju kelawar aje. Baju tidur yang jual dekat pasar malam tu, sehelai RM 20 ringgit dan ke bawah...” - HAZRIL MIFZAL “Hei! Eee... Saja nak naikkan darah saya, kan?” - MIA ADLINA Dipujuk rayu, dia masih tidak diendahkan. Mia Adlina mula mengunakan cara brutal, mengugut. Hazril tiada pilihan lain, dia setuju. Tempoh yang diberikan Mia juga tidaklah lama untuk dia turuti permintaan wanita itu. Tanpa sedar, tempoh pura-pura itulah telah membuatkan hati masing-masing berantakan dengan bermacam rasa. Dendam lama Aqil terhadap Hazril makin memuncak apabila lelaki itu muncul kembali dan kini lelaki itu mahu merampas pula Mia darinya. Kenapa mesti dua wanita yang paling dicintainya diragut pergi oleh orang yang sama? “Lelaki yang ada depan awak ni, yang nampak innocent depan mata awak ni sebenarnya lagi teruk daripada saya! Dia ni sebenarnya pembunuh!” - AQIL THAQIF Silap Mia cuma satu, dia percayakan Aqil. Ketika dia sedar dia tersilap percaturan, Hazril sudah pergi. Namun, masih adakah peluang untuk Mia mendapatkan cintanya semula?

RM24.00

Dato' Onn Jaafar Kisah Seorang Patriotik

RM30.00

ISBN:9789838220231

RM24.00

TERBITAN: SUARA HATI PUBLICATIONS

PENULIS: ELLA SYASDHIA

Bila cinta yang disangka bertepuk sebelah tangan bertukar menjadi tragedi, hidup Eshaal berendam dengan darah keluarganya. Tragedi hitam itu telah membuatkan dunianya bertukar gelap-gelita. Memori hitam yang menghantui membuatkan dia hilang kewarasan fikiran. Mujurlah Eshaal dapat bertongkat melalui kekuatan si abang yang setia di sisi.

Namun, Eshaal dimomok dengan tanggapan bahawa dialah gadis paling hodoh akibat kesan peristiwa hitam itu. Padanya cinta adalah zalim kerana cinta… dia kehilangan ibu, bapa, tunang dan sahabat baiknya dalam sekelip mata.

Sehingga munculnya seorang lelaki, mengetuk pintu hatinya yang selama ini dikunci kemas.

“Saya cintakan awak! Saya nak kahwin dengan awak!” – Zarkashi.

Eshaal mula goyah tatkala mengetahui lelaki itu salah seorang daripada memori silam yang cuba dia lupakan.

“Jangan jatuh cinta dengan saya! Awak dah silap. Awak tak patut jatuh cinta dengan saya.” – Eshaal.

RM27.00
ISBN : 9789838220149
RM23.00
ISBN :  9789838220163
RM27.00

Kata orang hati lelaki itu kebal. Kalis tangis dan hiba. Tapi, mereka lupa, lelaki juga manusia. Sebagai manusia, lelaki bukannya makhluk Tuhan yang sempurna. Tanpa Naura, jiwa Zaid mati. Dia tidak kuat untuk menerima hakikat hidup dalam buangan. Tanpa Hydir, separuh jiwa Iman pergi. Kematian cinta hatinya menyimpan luka yang terdalam. Saat derita, takdir menemukan Zaid dan Iman. Insiden demi insiden akhirnya membuka satu lembaran dalam kehidupan mereka. Zaid cuba menawan hati Iman. Iman cuba memberi rasa untuk Zaid. Ketika mereka cuba memberi bahagia, muncul berita yang tak terduga. Naura kembali, bukan menagih hati, cuma ingin memberitahu kewujudannya. Zaid dalam di lema… separuh hatinya masih menyayangi. Separuh lagi? Belum sempat menjelaskan kepada Iman… “Go to hell with your istighfar! You know what? I boleh dapat mana-mana lelaki yang lebih baik berbanding you. I tak rasa I boleh hidup dengan you lagi. Just leave me alone!!” - IMAN I minta maaf kalau kat mata you sekarang, I lelaki yang jahat. Iman, I bukan lelaki syurga yang suci. I bukan malaikat yang perfect tanpa dosa. I bukan nabi yang maksum. I ada khilaf. – ZAID Benarkah dia mempermainkan perasaan seseorang yang mula mencintainya? Pembalasan apa yang setimpal dengan permainan yang menyakitkan ini? Berdamai dengan takdir, melupakan masa silam. Kini, tugas terakhir adalah mencintai satu figura yang seharusnya dimiliki dengan izin-Nya.

RM29.00

ISBN : 9789838220552

 

RM23.00